Zdjęcia

Photographer's Note

For eight centuries the Louvre has stood as a unique national monument, central to the people and spirit of France. In 1983, President François Mitterrand requested that it be modernized, expanded and better integrated with the city — all without compromising the integrity of the historic building. The challenge was magnified by the fact that the Louvre was originally constructed, and used for most of its life, as a royal palace; it was fundamentally ill-suited to serve as a museum.

The two-phase solution involved the reorganization of the long linear building into a compact U-shaped museum around a focal courtyard. A centrally located glass pyramid forms the new main entrance and provides direct access to galleries in each of the museum's three wings. Critically, the pyramid also serves as a skylight for a very large expansion building constructed under the courtyard to provide all the public amenities and technical support required in a modern museum.

Royaldevon, ikeharel, poutpout, adores, ourania oznaczył to zdjęcie jeko użyteczne

Photo Information
  • Copyright: May Mah (mayjayne) Gold Star Critiquer/Silver Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 376 W: 23 N: 1134] (7380)
  • Genre: Miejsca
  • Medium: Kolorowe
  • Date Taken: 2015-04-14
  • Categories: Architektura
  • Naświetlenie: f/8, 1/250 sekund
  • More Photo Info: view
  • Wersja zdjęcia: Oryginalna wersja
  • Date Submitted: 2015-05-06 3:51
  • Ulubione: 1 [Widok]
Viewed: 2262
Points: 38
Discussions
Additional Photos by May Mah (mayjayne) Gold Star Critiquer/Silver Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 376 W: 23 N: 1134] (7380)
View More Pictures
explore TREKEARTH