Forums


Go Back   The TrekEarth Forums >

Notices

Reply
 
Thread Tools

Great atus 2008-03-09 10:25

Szia Laci,
gyönyörű szép tiszta kép erről a pompásan karbantartott, kevéssé ismert templomról és városkáról. Kítűnő a kép élessége, a fényviszonyok kezelése valamint a színek hűsége.
Áruld el l.sz, hogy milyen formátumban fotózod az eredetit.
Én a jpeg által lehetővé tett maximummal, vagyis "Large" file-okkal és "Fine" minőségben. Lehet, hogy azért mert túl nagyot kell kicsinyítenem, sokat veszítek a minőségből. Lehetetlen, hogy a D70-sel jobbak legyenek a képek...
Gratulálok és kellemes vasárnap estét kívánok!
Attila

  #1  
Old 03-09-2008, 11:44 PM
Jakab's Avatar
Jakab Jakab is offline
TE Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 379
Default To atus: Szia Attila!

Az engem is meglepne, ha a D70 jobb képet adna. Én általában Medium (2896x1944) méretben, Fine minőségben fotózgatok, az Optimize image opcióból az N (normal) állást választom. Roppant kényelmes, viszont így gyakran van szükség utólagos korrekciókra. (Kontraszt, fény - ez utóbbit a Capture NX D-lighting funkciójával szoktam, ami lehetővé teszi, hogy a világos és árnyékos részeket külön-külön módosítsam. Ez a funkció egyébként a kamera retus menüjében is elérhető.) Nagy file-méretet csak akkor szoktam használni, ha nagyot akarok vágni a képből (lényegében teleobjektív helyett) - nem igazán jó eredménnyel.
Üdv
Laci
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:22 PM.Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.
explore TREKEARTH