mkamionka 2008-11-26 4:48
Witaj Grzegorz,
widze ze uzywasz tego samego sprzetu co ja. 450D z 17-85mm. Nawet ten sam filtr Hoya Pro1.
Swietne zdjecia.
Piekne kolory i ostrosc, piekna kompozycja.
Ja w zasadzie bardzo zadowolony jestem z 17-85, ale ten obiektyw jest troche ciemny. Mam wrazenie ze ma spore problemy z ustawianiem ostrosci przy slabym swietle. Zastanawiam sie nad kupnem 17-55 f2.8, ale jest paskudnie drogi. A przeciez 17-85 nie jest taki zly a za dnia wrecz doskonaly.
Jedynie kiedy probuje zdjec nocnych ze statywu lub np we wnetrzach mam troche problemy.
Zastanawiam sie czy Ty tez cos podobnego zauwazyles.
Tak czy siak pozdrawiam,
M
|
||||
|
||||
![]()
Cześć, Mariusz!
Z 17-85 jestem raczej zadowolony, choć lekko mnie zawiódł jeśli chodzi o jakość w rogach kadru przy szerokim kącie. Ale miłym zaskoczeniem była celność autofokusa, która jest znacznie lepsza niż w moim poprzednim 24-85 f3.5/4.5. Jak do tej pory niewiele robiłem zdjęć nocnych, ale brak światła przy słabych warunkach nadrabiam stałką 50/1.8. Tani i zadowalający jakościowo model, a poza tym dobre światło bardzo pomaga przy nocnych zdjęciach. A co do jakości 17-85, to wydaje mi się, że jego najlepszą stroną jest długi koniec - zdjęcia są wtedy najostrzejsze. pozdrowienia, Grzesiek |
|
||||
|
||||
![]()
Dzieki za info.
Ja bylbym super zadowolony gdyby nie brak swiatla, ale moze naucze sie obchodzic ten problem bo 17-55 jest chyba zbyt drogi dla mnie. Pozdrowienia M |
![]() |
Thread Tools | |
|
|