Zdjęcia

Photographer's Note

This is a shot of the interior of the Frank Lloyd Wright-designed C.V. Morris Store (now the Xanadu Gallery) on Maiden Lane. The interior has a ramp that spirals around the periphery of the room; it was a precursor to and “trial run” for the Guggenheim Museum. The entire interior space seems to rotate beneath the luminous bubbles of a cast white plastic ceiling. The inside walls of poured concrete flow around this dome of light, marked by occasional lit portholes. The shop has a circular mezzanine reached by the spiral ramp. Setting off all this luminous pallor is the original curving built-in cabinetry that was also designed by Wright.

See my previous postings of the exterior of this building for more information on it.

Technical: Rotated slightly and sharpened.

Nobody oznaczył to zdjęcie jeko użyteczne

Photo Information
Viewed: 1399
Points: 0
Discussions
  • None
Additional Photos by Jackie Larson (jassy) Gold Star Critiquer/Silver Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 134 W: 17 N: 308] (1065)
View More Pictures
explore TREKEARTH